Приготувати варення з слив без цукру дуже просто, адже його готуємо тільки з одного інгредієнта. При приготуванні джему зливу повністю розвариться, і цей десерт буде мати густу і желейну консистенцію. Краще готувати джем без цукру з солодких сортів слив. Для нього підійдуть і перестиглі, і пошкоджені плоди. Варимо способом 2-кратної варіння з перервою в одну добу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Слива синя – 6 кг
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з слив без цукру, сливи для приготування переберіть, видаляючи плодоніжки і все сміття. Якщо є недозрілі плоди, то залиште їх на 1-2 діб для повного дозрівання. Потім сливи просушіть рушником і видаліть кісточки.

Підготовлені сливи перекладіть в каструлю для варіння варення і додайте склянку води. Каструлю поставте на середній вогонь і, трохи перемішуючи, доведіть до кипіння.

Потім варіть сливи на мінімальному вогні протягом 3-4 годин, знявши при цьому піну і їх періодично помішуючи.

Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і залиште сливи до наступного дня, прикривши каструлю рушником. За цей час джем стане більш густим.
На наступний день сливи подрібніть заглибним блендером і варіть ще 3-4 години на самому маленькому вогні, щоб маса уварилась і зменшився в об’ємі вдвічі. До кінця варіння джем придбає темний колір і густу текстуру.

Гарячий джем розлийте в чисті сухі банки і герметично закупорьте. З цієї кількості злив в результаті тривалої варіння у вас вийде 3 літри сливового джему.

Баночки з джемом остудіть в перевернутому стані і під теплим покривалом, а потім перенесіть на зберігання.

Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!

Варення зі сливи без кісточок Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму