Сливовий гострий соус, приготований за грузинським рецептом, прекрасно підійде до смаженою і запеченою м’ясних і рибних страв, овочевих гарнірів. Поєднання злив і свіжих стиглих томатів роблять закуску ароматною і пікантною.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Слива синя – 2,5 кг
- Помідори свіжі – 220 гр.
- Цукор-пісок – 0.25 склянки
- Сіль – 0.25 склянки
- Часник – 200 гр.
- Кайенский перець – 0.33 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування аджики зі слив ткемалі. Сливи добре вимийте і вийміть з них кісточки. Перекрутіть їх через м’ясорубку. Часник очистіть і продавіть через прес. Покладіть його до сливового пюре. Перець вимити, видалити плодоніжку й насіння з перегородками. Наріжте кільцями частина гострого овоча і пропустіть через м’ясорубку. Додайте його в сливову заготовку.
Помідори вимийте, бланшируйте, видаліть шкірку і перекрутіть на м’ясорубці в пасту. Додайте пасту в соус.
Всипте сіль і цукор і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Перекладіть масу в каструлю і варіть після закипання 10-15 хвилин, періодично помішуючи, щоб аджика не підгоріла.
Розподіліть гарячу аджику з злив за сухим стерильним банкам і закатайте. Переверніть тару і укутайте теплим пледом на добу.
Приємного апетиту!
Аджика без оцту Аджика без яблук Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику Грузинська аджика