Хочу запропонувати рецепт чудових апельсинових мафінів з шоколадом. Поєднання інгредієнтів просто неймовірне. Такий десерт можна подавати на святкове торжество замість торта. Рецепт простий і швидкий. Якщо ви не любите довго стояти на кухні за приготуванням випічки, тоді цей рецепт для вас.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Шоколад темний – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Ром або Коньяк – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати апельсинові маффіни з шоколадом просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування апельсинових мафінів з шоколадом. Червоні апельсини ретельно вимийте під прохолодною водою, а потім обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник. Я використовувала червоні апельсини, ви можете взяти будь-які. Дрібної теркою зніміть апельсинову цедру, не зачіпаючи білу частину.

Потім видавіть сік з апельсинів, скориставшись спеціальним пристосуванням. У чашу блендера розбийте курячі яйця. Потім всипте необхідну кількість цукрового піску, ванілін і сіль. Збийте до стану пишної піни. Також можна використовувати міксер. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці, вилийте в глибоку ємність.

Додайте збиті яйця. Борошно просіяти разом з розпушувачем в тісто. Додайте апельсиновий сік, цедру і коньяк. Віночком ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Шоколад наріжте дрібним кубиком. Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Зверху викладіть шматочки темного шоколаду, а потім помістіть в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.

Випікайте мафіни приблизно 15-20 хвилин. Готовність ароматної випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий. Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть мафіни з духовки, трохи остудіть їх, а потім вийміть з силіконових формочок.

Остиглі апельсинові маффіни з шоколадом викладіть на блюдо і подавайте на стіл до свіжозвареної чаю або ароматної кави. Текстура домашньої випічки виходить ніжною, повітряної, і практично тане в роті.

Приємного апетиту!

Апельсинові кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси з шоколадною крихтою