Смачна і ніжна кабачкова ікра з додаванням майонезу – це ідеальна холодна закуска. Варто додати до неї шматочок свіжого хрусткого хліба і швидкий перекус вже готовий! Часник і мелений перець додають ікрі пікантні нотки, а томатна паста – приємну кислинку і красивий колір.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кабачки – 3 кг
- Майонез – 250 мл
- Томатний соус – 250 мл
- Часник 8 зуб.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру з майонезом пальчики оближеш на зиму легко! Кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і чистимо кабачки від шкірки. Потім нарізаємо їх кубиками довільного розміру. Зубчики часнику чистимо і промиваємо.
Подрібнюємо кабачки за допомогою блендера разом з часником. Потім викладаємо пюре з кабачка в каструлю з товстим дном, додаємо майонез, томатну пасту, перець, цукор і сіль. Всі інгредієнти добре перемішуємо і ставимо каструлю з ікрою на середній вогонь. Доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо ікру 2-2,5 години.
За 20 хвилин до закінчення приготування в ікру додаємо рослинне масло і оцет, добре перемішуємо. По готовності ікру знімаємо з вогню.
Готову гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам і щільно закручуємо кришками. Трохи ікри залишаємо для дегустації. Банки з ікрою перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Заготовки з кабачків на зиму Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра з майонезом Салат з кабачків з часником на зиму Страви з кабачків