Ніжну баклажанну ікру як в магазині не складно приготувати в домашніх умовах. Закуска підійде для бутербродів, а також в якості соусу до м’яса або гарніру.
Інгредієнти: на 2 л.
- Баклажан – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
Готувати баклажанну ікру на зиму в магазині просто! Баклажани заздалегідь нарізаємо і заливаємо холодною водою і засипаємо 1 ложкою солі. Подрібнюємо цибулю, моркву натираємо на тертці. Потім цибулю і моркву обсмажуємо до прозорості.
Баклажани отживаем від води, злегка обсмажуємо. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо з них шкірку і подрібнюємо у блендері або м’ясорубці разом з іншими підготовленими овочами.
Переміщуємо овочеву суміш у каструлю. Додаємо рослинне масло, цукор і залишилася сіль. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні близько години.
Гарячу ікру розливаємо по ошпаренным банкам, прикривають кришками і стерилізуємо заготовки 15-20 хвилин в каструлі з киплячою водою.
Банки з ікрою можна діставати, закривати кришками і відправляти на зберігання. Подавати баклажанну закуску слід в охолодженому вигляді.
Баклажани на зиму Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму