Баклажанна ікра з майонезом і томатною пастою на зиму стане в цьому плані справжнім порятунком і припаде до смаку всім вашим близьким. Баклажанна ікра – просто приголомшлива закуска до різних страв. Особливо вона актуальна взимку, коли родині так не вистачає «літніх» вітамінів з овочів.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Баклажан – 6 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 кг
- Морква – 2 кг
- Томатна паста – 500 гр.
- Майонез – 400 гр.
- Масло рослинне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 7 ст.
- Сіль – 3,5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати баклажанну ікру з майонезом і томатною пастою на зиму? Баклажани помити, просушити на кухонному рушнику. При необхідності зняти товсту шкірку з баклажанів. Нарізати баклажани кубиками.
Морква помити, очистити і також нарізати кубиками.
Лук очистити і нарізати кубиками.
Казан розігріти, влити в нього рослинне масло, довести його до кипіння.
В кипляче масло, всипати моркву, обсмажити її до рум’яного кольору, потім вийняти з казана в окрему ємність.
Також на рослинній олії обсмажити цибулю до прозорості.
Всипати до цибулі 1 столову ложку цукру, перемішати. Цибулю в цукрі також перекласти в окрему ємність.
На киплячому рослинному маслі обсмажити баклажани до м’якості.
До баклажанів додати моркву і цибулю, акуратно все перемішати. Тушкувати ще 10 хвилин.
Вимкнути вогонь, всипати в казан сіль, 6 ст. л. цукру, перемішати і за допомогою блендера подрібнити овочі в пюре.
Після додати до маси майонез, томатну пасту, все акуратно ще раз перемішати.
Підготувати банки для закочування баклажанної ікри, стерилізувати їх.
Розлити готову баклажанну ікру з майонезом і томатною пастою на зиму по банках, закрити їх кришками.
Банки з ікрою стерилізувати у великій каструлі з постеленным на дно рушником близько години на повільному вогні. Потім банки вийняти з каструлі, закатати і дати їм повністю охолонути.
Зберігати баклажанну ікру в погребі, підвалі або іншому придатному для цього місці. Це дуже смачно!
Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму