Закуска з баклажанів і кабачків – чудовий спосіб урізноманітнити повсякденне меню. Ця страва добре поєднується з великою кількістю м’ясних страв і гарнірів. Крім того, приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Головне – вибрати стиглі овочі без ознак ушкодження.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачки – 4 шт.
  • Масло оливкова – 250 мл
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Цибуля червоний – 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • Морква – 350 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Томатна паста – 0.5 л.
  • Болгарський перець солодкий – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування закуски з кабачків і баклажанів на зиму. Баклажани та перці необхідно добре вимити, після чого обсмажте овочі з усіх сторін на відкритому вогні. Після завершення процедури ділянки з потемнілою шкіркою на овочах необхідно видалити. Запечені овочі необхідно подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера.

Далі необхідно очистити від лушпиння цибулю, потім нарізати дрібним кубиком. Моркву натираємо на тертці. Подрібнені овочі викладаємо в каструлю і тушкуємо разом з рослинною олією до тих пір, поки вони не стануть м’якими.

Наступний крок – до тушкованим цибулі і моркви додаємо кабачок, який необхідно попередньо промити та нарізати невеликим кубиком.

Через кілька хвилин в овочеву масу додаємо подрібнений перець, томатну пасту і трохи менше половини склянки гарячої води. Все перемішуємо.



Через кілька хвилин туди ж додаємо подрібнений баклажан, часник і лавровий лист. Все добре перемішуємо і тушкуємо протягом 15 хвилин на невеликому вогні, не забуваючи в процесі постійно помішувати вміст каструлі. Готовий салат розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо кришками.

Гострі кабачки на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму