Швидко і просто заготовити пару баночок баклажанів на зиму – завдання, яка під силу навіть молодої господині. Баклажани на зиму без оцту і стерилізації, напевно, один з найбільш неважких в приготуванні і при цьому відрізняються за смаком і ароматом рецептів заготовки цього корисного овоча.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Баклажан – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Цукор-пісок (з гіркою) – 1 ч. л.
- Сіль (без гірки) – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт баклажанів на зиму без оцту і стерилізації простий у приготуванні! Підготувати необхідні для рецепта продукти. Баклажани помити і просушити на кухонному рушнику. Моркву помити й очистити. Цибулю очистити.
Цибулю дрібно порізати. Розігріти олію на сковороді, викласти туди цибулю, обсмажити до прозорості.
Моркву нарізати кружечками, відправити її в сковороду до цибулі. Інгредієнти перемішати і обсмажити.
У баклажан вдарити плодоніжку. Нарізати м’якоть маленькими кубиками, додати в сковороду баклажани. Перемішати все, обсмажити приблизно 5 хвилин на середньому вогні.
Посолити овочі і додати цукор, перемішати. В окремій мисці змішати томатну росту з 400 мл води. Томатну суміш влити в сковороду з овочами, зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою. Тушкувати овочі 20 хвилин, постійно помішуючи.
Банки і кришки для закачування стерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
За смаком готові баклажани без оцту і стерилізації можна доповнити або досахарить.
Розкласти баклажани по підготовленим банкам, закатати їх. Банки перевернути, укутати теплою ковдрою і дати охолонути. На зберігання переставити баклажани без оцту і стерилізації в прохолодне і темне приміщення. Смакота!
Баклажани на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму