Баклажани – це смачний і корисний однорічний овоч, з якого можна приготувати різноманітні закуски, салати і зробити домашні заготовки. Ми хочемо запропонувати вам рецепт приготування баклажанів в томатному соусі з додаванням болгарської та гострого перцю. Салат виходить в міру гострим і трохи солодким. Невелику кількість рослинної олії, для вказаної кількості овочів, залишає салат легким. Кількість гострого перцю, солі і цукру ви можете регулювати на свій смак і в відповідності з вашими вподобаннями.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Баклажан – 4 кг
- Болгарський перець солодкий – 10 шт.
- Томатний сік – 3 л
- Часник – 10 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець чилі – 2 – 3 шт.
- Сіль – 1 – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 3 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування Баклажани і перець в томатному соусі на зиму смачний! Для приготування консервації ми буде використовувати томатний сік власного приготування з домашніх помідорів. Для цього ми відібрали трохи м’які помідори. Промиваємо під проточною водою, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Потім подрібнюємо помідори в пюре блендером. Викладаємо томатне пюре в глибоку каструлю, додаємо пропущений через прес часник і нарізану дрібними кубиками гострий перець.
Потім в пюре додаємо сіль і цукор, перемішуємо і на середньому вогні доводимо масу до кипіння.
Після закипання в томатне пюре додаємо чорний перець горошком (можна зав’язати його в марлю, проварити і в кінці приготування прибрати з консервації) і рослинне масло.
Болгарський перець промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і даємо йому 10-15 хвилин обсохнути від води. Потім перець розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння і нарізаємо його кубиками. Відправляємо перець в томатний соус, перемішуємо і продовжуємо варити на повільному вогні.
Баклажани промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і даємо їм трохи обсохнути. Потім видаляємо плодоніжки і нарізаємо баклажани кільцями товщиною близько 1,5-2 див. Викладаємо баклажани в каструлю до овочів, перемішуємо, на середньому вогні доводимо масу до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо овочі 50-60 хвилин.
За 5 хвилин до кінця приготування в овочі додаємо оцет, добре перемішуємо, проварюємо і знімаємо салат з вогню.
Готову гарячу закуску розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.
Баклажани на зиму Баклажани по-грузинськи на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму