Збираєтеся на пікнік? Плануєте приготувати м’ясо на відкритому вогні? Візьміть з собою кілька пружних баклажанів. Ви з них приготуєте легкий і корисний гарнір з чудовим ароматом. А підсмажені смужки від решітки гриля малюнком ляжуть на шматочках овоча, надаючи йому неповторний і привабливий вигляд. Обов’язково замаринуйте баклажан заздалегідь ,щоб він розкрився в кращому вигляді.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – на кінчику ножа

Процес приготування:

Як почати готувати баклажани на грилі? Баклажани вибирайте стиглі і щільні. Вимийте їх, промокніть рушником, обріжте хвостики і наріжте кружальцями по 1,5 див.

З лука зніміть піну, промийте і нарізайте цілими кільцями.

Укладіть шматки баклажана в миску, до них додайте цибулю, посоліть і поперчіть.

Лимон вимийте під гарячою водою, розкачайте трохи і видавіть сік без кісточок. Влийте воду і масло і ретельно перемішайте.

Залийте соусом баклажани і трохи відіжміть овочі руками, щоб вони краще просочилися маринадом. Перемішайте і залиште на 2 години.


Викладіть шайбочки баклажана на решітку і смажте з обох боків до рум’яного кольору.

Перекладіть баклажан на тарілку і відразу подавайте до столу гарячими.

Приємного апетиту!

Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі