Гострі й ароматні баклажани по-грузинськи на зиму виходять за рецептом грузинської кухні. Для такої оригінальної закуски вам знадобиться трохи продуктів, а процес приготування не забере у вас багато часу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 3 шт.
- Часник – 1 головка
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати баклажани на зиму по-грузинськи? Баклажани ретельно промиваємо та нарізаємо кружечками рівної товщини.
Потім овочі заливаємо холодною водою, посипаємо трьома столовими ложками солі і наполягаємо 30 хвилин. Щоб прискорити процес приготування, отмочите плоди заздалегідь.
Через деякий час зливаємо воду, віджимаємо баклажани руками і обсмажуємо на сковороді до м’якості.
Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіння і нарізаємо.
Пропускаємо перець через м’ясорубку. Можна використовувати блендер.
До кашки з солодкого перцю додаємо подрібнений часник.
Подрібнюємо свіжий кріп.
Гострий перець дрібно нарізаємо.
В окремому посуді перемішуємо кашку з перців і часнику з кропом, цукром, оцтом і рослинним маслом.
В стерилізовані банки укладаємо шарами баклажани і пряну заправку.
Банки занурюємо у велику каструлю з киплячою водою. Тримаємо їх там 20 хвилин.
Після чого закриваємо кришками.
Перевертаємо і даємо охолонути. Потім відправляємо на зберігання в прохолодне місце. Готово!
Баклажани на зиму Гострий салат з баклажанів Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салати з баклажанів на зиму