Гострі й ароматні баклажани по-грузинськи на зиму виходять за рецептом грузинської кухні. Для такої оригінальної закуски вам знадобиться трохи продуктів, а процес приготування не забере у вас багато часу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Баклажан – 5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати баклажани на зиму по-грузинськи? Баклажани ретельно промиваємо та нарізаємо кружечками рівної товщини.

Потім овочі заливаємо холодною водою, посипаємо трьома столовими ложками солі і наполягаємо 30 хвилин. Щоб прискорити процес приготування, отмочите плоди заздалегідь.

Через деякий час зливаємо воду, віджимаємо баклажани руками і обсмажуємо на сковороді до м’якості.

Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіння і нарізаємо.

Пропускаємо перець через м’ясорубку. Можна використовувати блендер.

До кашки з солодкого перцю додаємо подрібнений часник.

Подрібнюємо свіжий кріп.

Гострий перець дрібно нарізаємо.

В окремому посуді перемішуємо кашку з перців і часнику з кропом, цукром, оцтом і рослинним маслом.

В стерилізовані банки укладаємо шарами баклажани і пряну заправку.

Банки занурюємо у велику каструлю з киплячою водою. Тримаємо їх там 20 хвилин.

Після чого закриваємо кришками.

Перевертаємо і даємо охолонути. Потім відправляємо на зберігання в прохолодне місце. Готово!

Баклажани на зиму Гострий салат з баклажанів Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салати з баклажанів на зиму