Особливість цього рецепта в технології приготування заготовки. Баклажани обсмажуються і заливаються аджикою, від цього їх особливий смак і насичений.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Баклажан – 5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 5 шт.
- Сіль – 0.5 склянки
- Часник – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло соняшникове – 0,5 л.
- Оцет столовий 9% – 250 гр.
Процес приготування:
Баклажани вимийте, обсушіть рушником і наріжте кружальцями по 1 см. шириною (або брусками).
Перекладіть їх у миску, посипте сіллю і залиште в стороні на 1,5 години, щоб позбутися гіркоти овоча.
Тим часом солодкий перець вимийте і видаліть коробочку, розріжте на частини. Часник очистіть і сполосніть. Прокрутіть інгредієнти через м’ясорубку.
Гіркий – прокрутіть слідом, додавайте частинами заготівлю і спробуйте, щоб вам подобалася гострота. Враховуйте, що в готовому продукті гострота будемо менш виражена, ніж у сирій заготівлі.
Банки перевірте на відсутність сколів і тріщин, вимийте з содою і стерилізуйте в духовці. Одночасно прокип’ятіть кришки 10 хвилин.
Баклажани промийте і промокніть рушником. Обсмажуйте їх на гарячій сковороді з маслом з обох боків до рум’яності і викладіть на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир на пару хвилин.
Перекладайте кожну партію аджику, поки наступна буде смажитися. Коли всі баклажани будуть в соусі, акуратно перемішайте.
Закладайте баклажани в банки, перекладаючи аджикою, до самого верху і накрийте кришками.
Стерилізуйте банки в широкій каструлі за 15 хвилин літрові банки та по 10 пів літрові і відразу діставайте і закупорюйте кришками. Укутайте чим-небудь теплим і залиште до охолодження на 10 годин.
Приємного апетиту!
Баклажани на зиму Гострий салат з баклажанів Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму