У період активної заготовки баклажанів господині починають шукати рецепти смачних закусок з цього овоча. Пропонуємо швидкий і гідний за смаком рецепт баклажанів в аджике, які не доведеться стерилізувати, щоб не витрачати зайвий час.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 2,5 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Часник – 2 головки
- Сіль – 50 гр.
- Масло рослинне – 150 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Готувати баклажани в аджике без стерилізації просто! Баклажани ретельно помити, дати обсохнути на столі.
баклажани Нарізати кільцями.
Присипати кружечки баклажанів сіллю, залишити на 2 години постояти, за цей час з плодів вийде гіркоту. Помити баклажани холодною водою.
Помити м’ясисті стиглі помідори, нарізати шматочками.
Томати перекрутити в м’ясорубці.
Солодкий перець почистити від насіння, перегородок, порізати.
Гіркий перець помити, насіння не прибирати. Перці також прокрутити через м’ясорубку, додати до помідорів, розмішати.
Пропустити часник через прес. Додати до перемеленим овочів, всипати цукор, сіль, влити рослинне масло і оцет.
Покласти шматочки баклажанів в овочеву суміш і варити до м’якості.
Банки з кришками, простерилізувати будь-яким зручним чином, наповнити закускою.
Закатати заготовки, перевернути вниз кришками і укутати в теплу ковдру, щоб охололи. Переставити закатані банки в підвальне приміщення на зберігання.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Баклажани як гриби на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салати з баклажанів на зиму