Баклажани – смачна консервація, особливо якщо знати, як її приготувати. Існує безліч рецептів закачування баклажанів на зиму, пропонуємо вам один з кращих – баклажани в духовці на зиму. По цьому рецепту овочі готуються просто і швидко, а головне, виходить дуже смачно.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Баклажан – 1 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати баклажани в духовці на зиму. Баклажани помити, просушити на кухонному рушнику. Видалити з кожного баклажана плодоніжку, замочити їх у злегка підсоленій воді, щоб пішла гіркота. Потім злити воду з баклажан. Розігріти духовку до 180 градусів. Форму для випікання застелити фольгою. У форму викласти підготовлені баклажани, відправити їх у духовку на 30 хвилин. Потім баклажани вийняти з духовки і дати їм охолонути. Очистити кожен баклажан від шкірки руками або ножем.
М’якоть баклажана дрібно нарізати. Банки і кришки для закачування стерилізувати. Розкласти баклажани в банки, прикрити їх кришками. Набрати у велику каструлю трохи води, на дно покласти рушник. На нього виставити банки з баклажанами. Поставити каструлю на невеликий вогонь, стерилізувати все близько години. Потім витягти банки з води.
Банки з баклажанами в духовці на зиму закрутити кришками, укутати ковдрою і залишити на добу остигати. Потім переставити баклажани на зберігання в будь-яке придатне для цих цілей місце. Такі баклажани відмінно стоять за рахунок відсутності в них будь-яких спецій. Коли будете пробувати взимку соковиті овочі, не забудьте додати улюблені спеції або соус. Приємного апетиту!
Закуска з баклажанів на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму