У нашій родині дуже люблять баклажани. Тому, як тільки баклажани з’являються на прилавках овочевих наметів у великих кількостях і за низькою ціною, я намагаюся приготувати з них ароматну зимову закуску так, щоб цього делікатесу вистачило до наступного врожаю.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 5 кг
- Кріп – 350 гр.
- Часник – 300 гр.
- Масло рослинне – 300 мл
- Оцет столовий 9% – 250 мл
- Вода – 3 л
- Сіль – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування баклажанів на зиму з часником і зеленню? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування ароматної закуски з баклажанів. Ретельно вимийте стиглі і красиві баклажани.
Підготовлені баклажани наріжте кубиками середнього розміру. Посоліть і добре перемішайте. Залиште приблизно на 25-30 хвилин, щоб позбутися гіркоти. У каструлю налийте необхідну кількість холодної води, посоліть і влийте столовий оцет. Доведіть до кипіння, а потім за 2-3 хвилини відваріть баклажани в кілька підходів.
Відварені баклажани відкиньте на сито або друшляк, потім викладіть в глибоку ємність. Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і пропустіть через прес, потім відправте до баклажанів. Кріп ретельно промийте і струсіть зайву вологу. Дрібно нарубаєте гострим ножем і відправте до баклажанів. Влийте необхідну кількість рослинного масла.
Ретельно перемішайте закуску. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Готову закуску з баклажанів з часником і зеленню розкладіть по стерильним банкам.
Банки з закускою з баклажанів помістіть в каструлю, попередньо застеливши дно кухонним рушником. Банки накрийте стерильними кришками, налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки приблизно 15-25 хвилин в залежності від обсягу банок.
Акуратно вийміть гарячі банки з закускою і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з баклажанами догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Баклажани на зиму Баклажани як гриби на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму