Хочу поділитися ще одним чудовим рецептом баклажанів на зиму. Для приготування заготовки знадобиться майонез. Закуска виходить калорійною, але дуже смачною. Чоловіки обов’язково оцінять апетитну закуску з баклажанів з майонезом.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Баклажан (середній) – 2 шт.
- Майонез – 6 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати баклажани на зиму з майонезом. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для смачної закуски.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. Потім наріжте середнім кубиком. Добре розігрійте Сковороду на середньому вогні і налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю, зменшіть вогонь і обсмажте цибулю, періодично помішуючи, до розм’якшення.
Обсмажений ріпчасту цибулю перекладіть в миску.
Баклажани ретельно вимийте, обріжте хвостики, а потім наріжте баклажани середнім кубиком. За бажанням можете очистити баклажани від шкірки. Нарізані баклажани викладіть на розігріту сковороду, в якій обсмажували ріпчасту цибулю.
Періодично помішуючи, обсмажте баклажани до золотистого кольору, а потім викладіть в миску до смаженій репчатому луку.
Часник очистіть від лушпиння і промийте. Очищений часник подрібніть гострим ножем, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці і відправте до обсмаженою овочам.
До овочевої маси додайте необхідну кількість майонезу. Потім додайте за смаком кухонну сіль і чорний мелений перець.
Ретельно перемішайте. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Стерильні банки заповніть овочевий масою.
Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, дно якої застелене кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і стерилізують банки приблизно 15 хвилин.
Акуратно вийміть гарячі банки з баклажанами і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з закускою з баклажанів з майонезом догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Баклажани як гриби на зиму Гострий салат з баклажанів Закуска з баклажанів на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму