Хочу поділитися ще одним чудовим рецептом баклажанів на зиму. Для приготування заготовки знадобиться майонез. Закуска виходить калорійною, але дуже смачною. Чоловіки обов’язково оцінять апетитну закуску з баклажанів з майонезом.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Баклажан (середній) – 2 шт.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати баклажани на зиму з майонезом. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для смачної закуски.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. Потім наріжте середнім кубиком. Добре розігрійте Сковороду на середньому вогні і налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю, зменшіть вогонь і обсмажте цибулю, періодично помішуючи, до розм’якшення.

Обсмажений ріпчасту цибулю перекладіть в миску.

Баклажани ретельно вимийте, обріжте хвостики, а потім наріжте баклажани середнім кубиком. За бажанням можете очистити баклажани від шкірки. Нарізані баклажани викладіть на розігріту сковороду, в якій обсмажували ріпчасту цибулю.

Періодично помішуючи, обсмажте баклажани до золотистого кольору, а потім викладіть в миску до смаженій репчатому луку.

Часник очистіть від лушпиння і промийте. Очищений часник подрібніть гострим ножем, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці і відправте до обсмаженою овочам.

До овочевої маси додайте необхідну кількість майонезу. Потім додайте за смаком кухонну сіль і чорний мелений перець.

Ретельно перемішайте. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Стерильні банки заповніть овочевий масою.

Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, дно якої застелене кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і стерилізують банки приблизно 15 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки з баклажанами і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з закускою з баклажанів з майонезом догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Баклажани як гриби на зиму Гострий салат з баклажанів Закуска з баклажанів на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму