Сьогодні представляю вашій увазі рецепт бананового мафінів без вершкового масла. Тісто для таких мафінів замішуємо на яйцях і рослинному маслі. М’якуш готових кексів має невелику схожість з бісквітом, якщо не враховувати яскравий банановий аромат і характерну для бананової випічки вологість. Скоринка виходить виражено золотистої і дуже ніжною. Важливий момент: для тіста використовуємо тільки м’які, практично перезрілі банани. Якщо пустити в хід тверді плоди, їх м’якоть не розкриється запашним ароматом і не дасть ту саму «карамельну» текстуру готовим маффинам.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Банан – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Борошно – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 0.25 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування бананових мафінів без вершкового масла. Банани очистити від шкірки і пюрируем. Зробити це можна виделкою, толкушкой для пюре за допомогою блендера.
До банановому пюре додаємо рослинне масло без запаху і яйце.
Змішуємо всі разом за допомогою віночка – виходить ллється, трохи неоднорідна рідина.
В окремій мисці змішуємо всі сухі компоненти: борошно, попередньо просіяне разом з розпушувачем, цукровий пісок, сіль і ванілін.
Висипаємо отриману суху суміш в рідку бананово-яєчну масу і вимішуємо міксером до однорідності. Тісто повинно мати не дуже густу консистенцію: воно тягуче, важко ллється з ложки і виглядає липким.
Для випікання маффінів зручно використовувати силіконові форми. Вони істотно полегшують процес вилучення готової випічки. Крім того, їх не потрібно змащувати. Також можна використовувати спеціальні паперові кошики для випічки, вставлені в форми – це додасть візуальну завершеність кекси. Форми заповнюємо тістом на три чверті їхнього обсягу – тісто підросте при випічці, але несильно.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з мафінами ставимо на середній рівень і випікаємо їх протягом двадцяти п’яти – тридцяти хвилин. В залежності від характеристик духовки час випікання може варіювати.
Орієнтуємося за кольором скоринки – вона повинна стати золотистою. Також готовність можна перевірити, встромивши зубочистку в мафін – на виході паличка повинна бути повністю сухий.
Готові маффіни дістаємо з духовки, звільняємо від форм і остуджуємо на решітці, щоб уникнути розмокання ніжної скоринки. В остиглому стані подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Бананові кекси без вершкового масла Бананові мафіни Кекси Кекси без вершкового масла Кекси в паперових формочках Кекси на рослинному маслі