В даному рецепті вам пропонується замісити тісто для бананових маффінів на кефірі. Для такого тесту кількість борошна збільшується до 200 грам. Мафіни будуть помірно вологі і солодкі, ніжні і дуже смачні. Для особливого смаку пропонується додати в тісто трохи горіхів.
Інгредієнти: на 24 порції.
- Банан – 2 шт.
- Кефір – 80 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Борошно – 200 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Волоський горіх – 50 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати бананові мафіни на кефірі? Банани очистіть від шкірки і розімніть вилкою. Для більш однорідної текстури випічки можете банани подрібнити міксером.
В окремому посуді трохи збийте яйця.
В бананове пюре налийте вказане в рецепті кількість кефіру і рослинного масла, насипте цукор і все добре перемішайте.
Потім в цю масу перелийте збиті яйця і ще раз перемішайте.
В інший посуд просійте кілька разів пшеничне борошно, насипте до неї сіль, соду і корицю і ложкою перемішайте.
Борошняну суміш пересипте до рідкої частини і ложкою замісити тісто.
Потім насипте в тісто дрібно нарубані волоські горіхи і тісто останній раз перемішайте.
Формочки для мафінів застеліть паперовими вкладишами. Приготоване тісто викладіть у формочки, заповнюючи їх на 2/3 об’єму.
Випікайте мафіни в духовці, розігрітій до 170°С протягом 20 хвилин. Під час випічки мафіни повинні добре підійти. Спечені мафіни перекладіть на решітку і залиште для остигання.
Потім посипте їх цукровою пудрою і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Бананові кекси без вершкового масла Бананові кекси в силіконових формочках Бананові мафіни Кекс на кефірі з горіхами Кекси на кефірі без вершкового масла Мафіни на кефірі Мафіни на кефірі силіконових формочках