Бананово-горіховий кекс нікого не може залишити байдужим. Він ароматний, насичений, злегка вологий, з щільною рум’яною скоринкою. Горіхи вигідно відтіняють банановий смак і єдине, чого буде не вистачати в момент дегустації – це чашка кави.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Банан – 2 шт.
- Волоський горіх – 0,5 склянки
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати банановий кекс з горіхами. Готуємо продукти для кексу: дістаємо яйця і вершкове масло з холодильника, щоб привести їх до кімнатної температури.
Банани очищаємо і нарізаємо кружечками, щоб було легше потім розім’яти їх виделкою. Також можна скористатися блендером, в цьому випадку бананова маса стане повністю однорідною, і в готовому кексі не будуть відчуватися бананові шматочки.
Додаємо до бананової масі м’яке вершкове масло і ретельно перемішуємо.
Окремо змішуємо яйця з цукровим піском і збиваємо їх міксером на високій швидкості до стану густої пишної піни майже білого кольору.
В яєчно-цукрову піну всипаємо попередньо просіяне борошно з розпушувачем і акуратно перемішуємо круговими рухами зверху вниз.
В тісто викладаємо бананово-масляну масу і також акуратно перемішуємо лопаткою або ложкою.
Готуємо волоські горіхи: обсмажуємо на сухій сковороді протягом п’яти хвилин, висипаємо на обробну дошку і остуджуємо. Ножем нарізаємо горіхи на маленькі шматочки.
Висипаємо подрібнені горіхи в тісто, акуратно перемішуємо, намагаючись рівномірно розподілити горіхові шматочки в загальній масі.
Форму для випічки змащуємо маслом. Якщо використовуєте силіконову форму, нічим змащувати не потрібно. Викладаємо тісто в підготовлену форму і злегка розрівнюємо поверхню ложкою.
Ставимо форму з тестом в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на середній рівень і випікаємо протягом 40-50 хвилин. Тісто вологе, досить важкий, тому необхідно перевірити готовність перед тим, як діставати з духовки. Зубочистку або тонку дерев’яну паличку потрібно увіткнути в середину кексу – якщо вона вийде сухий, виріб готовий. Якщо є налипшее тісто, продовжуємо випікання і пізніше повторюємо тест на готовність.
Готовий кекс дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і витягаємо з форми на грати. Даємо повністю охолонути і прикрашаємо за смаком, наприклад, посипаємо просіяного цукровою пудрою. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Банановий кекс з горіхами Бананові кекси в духовці Бісквітні кекси Кекси в духовці