Цей рецепт – знахідка навіть для самих зайнятих господинь. Для його приготування не потрібно проводити години біля плити, а смачна випічка не змусить себе довго чекати. Більш того, потрібні для кексу інгредієнти завжди під рукою. Єдиний момент – варто їх трохи підготувати.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Ванілін – 1.5 гр.
  • Розпушувач тіста – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Як приготувати кекс з родзинками на молоці? Добре промийте ізюм, використовуючи сито. Ретельно переберіть його, очищаючи від можливого сміття. Насипте родзинки в миску, залийте окропом і дайте час на размокание.

Родзинки повинен розмокнути і набрякнути. Це дозволить йому стати м’яким і підготовленим для випічки. Кекс з таким родзинками набуде більш ніжну текстуру.

Переходимо до решти інгредієнтів. У зручній посуді змішуємо яйце з цукром. Не забуваємо додати щіпку солі.

Все це змішуємо до досягнення однорідності.

Вершкове масло перед використанням слід розтопити на водяній бані. Покладіть його в миску, поставте на водяну баню і дочекайтеся, поки воно повністю розтопиться. Розтоплене вершкове масло не повинно бути гарячим, щоб при додаванні в загальну суміш не прихватилось яйце. Влийте у робочу посудину з яєчно-цукрової сумішшю молоко і розтоплене масло.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти.

Змішайте в окремій мисці борошно з розпушувачем і ваніліном. Переходимо до замішування тіста. Для цього поступово і порційно всипаємо борошно в загальну масу. Перемішуйте тісто, досягаючи однорідності. У результаті тісто має вийти густим і липким.

Як тільки ізюм размочился, дістаємо його з води і просушуємо. Зробити це можна на паперовій рушник.

Вмішуємо просушений ізюм в тісто, все перемішуємо.

Для цієї випічки знадобиться розігріта до 200 градусів духовка. Відправляємо в форму для випічки отримане тісто. Після ставимо форму в духовку на 25 хвилин. Готовність кексу неможливо пропустити – він пропечеться і рум’яної стане скоринка.

Справа залишилася за малим – готовий кекс дістаємо з духовки, охолодити. Для зовнішньої естетики присипаємо кекс цукровою пудрою. Десерт готовий!

Приємного вам чаювання!

Ванільні кекси Кекси в духовці Кекси з родзинками в духовці Кекси з сухофруктами Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці