Бавовняні панкейкі – це неймовірно пишні та повітряні японські оладки. Готуються вони особливим способом, не тільки шляхом смаження, а також додавання пара. Для їх приготування знадобиться спеціальне кондитерське кільце, яке нескладно знайти в магазині. Подавати оладки можна з шоколадом, цукровою пудрою або медом. Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати бавовняні панкейкі, яйця розбиваємо так, щоб можна було відокремити білки від жовтків. Стежте, щоб вони не змішувалися, інакше білки не можуть взбиться.

Тепер змішуємо жовтки з молоком, розпушувачем і ваніліном. Збиваємо все віночком.

Борошно і крохмаль просіваємо через ситечко і акуратно додаємо їх до яєчної суміші, розмішуємо віночком до однорідності.

Білки потрібно злегка охолодити, змішати з цукровим піском і збити міксером так, щоб маса була густою і не стікала з насадок.

Тепер потрібно з’єднати дві суміші. Викладаємо білкову масу наверх жовткової і обережно лопаткою перевертаємо з нижні шари, так тісто збереже максимум повітря і млинці будуть пишними і ніжними.

Сковороду змащуємо рослинним маслом на неї встановлюємо також просочений маслом кондитерське кільце. Викладаємо в неї тісто для панкейків, залишаючи трохи місця. Смажимо на помірному вогні, краще накрити сковороду кришкою і додати пару ложок води, щоб створити пар.

Смажимо кожен панкейк 3-4 хвилини.

Потім перевертаємо і смажимо іншу сторону.

обережно Ножем проходимо по кільцю і дістаємо панкейк. Смажимо так все тісто.

Приємного апетиту!

Панкейкі Панкейкі класичні Панкейкі на молоко на сковороді Панкейкі на молоці