Бавовняні панкейкі – це неймовірно пишні та повітряні японські оладки. Готуються вони особливим способом, не тільки шляхом смаження, а також додавання пара. Для їх приготування знадобиться спеціальне кондитерське кільце, яке нескладно знайти в магазині. Подавати оладки можна з шоколадом, цукровою пудрою або медом. Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
- Молоко коров’яче – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати бавовняні панкейкі, яйця розбиваємо так, щоб можна було відокремити білки від жовтків. Стежте, щоб вони не змішувалися, інакше білки не можуть взбиться.
Тепер змішуємо жовтки з молоком, розпушувачем і ваніліном. Збиваємо все віночком.
Борошно і крохмаль просіваємо через ситечко і акуратно додаємо їх до яєчної суміші, розмішуємо віночком до однорідності.
Білки потрібно злегка охолодити, змішати з цукровим піском і збити міксером так, щоб маса була густою і не стікала з насадок.
Тепер потрібно з’єднати дві суміші. Викладаємо білкову масу наверх жовткової і обережно лопаткою перевертаємо з нижні шари, так тісто збереже максимум повітря і млинці будуть пишними і ніжними.
Сковороду змащуємо рослинним маслом на неї встановлюємо також просочений маслом кондитерське кільце. Викладаємо в неї тісто для панкейків, залишаючи трохи місця. Смажимо на помірному вогні, краще накрити сковороду кришкою і додати пару ложок води, щоб створити пар.
Смажимо кожен панкейк 3-4 хвилини.
Потім перевертаємо і смажимо іншу сторону.
обережно Ножем проходимо по кільцю і дістаємо панкейк. Смажимо так все тісто.
Приємного апетиту!
Панкейкі Панкейкі класичні Панкейкі на молоко на сковороді Панкейкі на молоці