Щоб закатати березовий сік на зиму, багато клопоту не потрібно. Проціджуємо сік, нагріваємо його до гарячого стану і розливаємо по стерилізованим банкам. Для ароматизації додаємо апельсин – цитрус відмінно доповнить смак напою.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Сік березовий – 6 л.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Апельсин – 1 шт.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати березовий сік на зиму без кип’ятіння? Апельсин моєму і викладаємо в глибоку миску. Заливаємо киплячою водою для дезінфекції.
Через п’ять хвилин воду зливаємо, а цитрус обсушуємо і ріжемо на кружечки середньої товщини. Якщо трапляються кісточки, їх викидаємо.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом. Так само чинимо і з кришкою.
Укладаємо в банки нарізаний апельсин.
Березовий сік проціджують через дрібне сито або марлю в об’ємну каструлю, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту. Перемішуємо і ставимо на плиту.
Нагріваємо сік до гарячого стану. Зручно відстежувати кулінарним термометром – до 80 градусів. До кипіння не доводимо.
В банки з апельсинами розливаємо гарячий березовий сік.
Відразу закручуємо стерилізованими банки сухими кришками. Перевертаємо тару догори дном, закутуємо теплим пледом і в такому положенні залишаємо сік остигати. Остиглу банку прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Смачного!