Щоб закатати березовий сік на зиму, багато клопоту не потрібно. Проціджуємо сік, нагріваємо його до гарячого стану і розливаємо по стерилізованим банкам. Для ароматизації додаємо апельсин – цитрус відмінно доповнить смак напою.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Сік березовий – 6 л.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати березовий сік на зиму без кип’ятіння? Апельсин моєму і викладаємо в глибоку миску. Заливаємо киплячою водою для дезінфекції.

Через п’ять хвилин воду зливаємо, а цитрус обсушуємо і ріжемо на кружечки середньої товщини. Якщо трапляються кісточки, їх викидаємо.

Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом. Так само чинимо і з кришкою.

Укладаємо в банки нарізаний апельсин.

Березовий сік проціджують через дрібне сито або марлю в об’ємну каструлю, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту. Перемішуємо і ставимо на плиту.

Нагріваємо сік до гарячого стану. Зручно відстежувати кулінарним термометром – до 80 градусів. До кипіння не доводимо.

В банки з апельсинами розливаємо гарячий березовий сік.

Відразу закручуємо стерилізованими банки сухими кришками. Перевертаємо тару догори дном, закутуємо теплим пледом і в такому положенні залишаємо сік остигати. Остиглу банку прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.

Смачного!

Березовий сік Березовий сік з лимонною кислотою на зиму Березовий сік на 3-х літрову банку з лимонною кислотою на зиму Консервація березового соку Як закатати березовий сік з лимоном в банку на 3 літри