Бешбармак з готової курки з локшиною – один з рецептів цієї традиційної страви. Згідно класиці, він готується з баранини і яловичини, але рецепт з куркою має право на існування. Готується такий бешбармак просто. Взявши його за основу і додаючи овочі чи приправи, ви завжди зможете приготувати це ситне і смачне блюдо.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 1 кг
- Локшина яєчна – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати бешбармак з готової курки з локшиною, курячу грудку, добре промийте під проточною водою і розріжте на дві половинки.
Потім грудинку разом з кісточкою і шкірою залийте холодною водою з додаванням солі і поваріть на невеликому вогні протягом 30 хвилин.
До кінця варіння в бульйон додайте листочки лавра і горошини чорного перцю.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
У сковорідці розігрійте олію і обсмажте цибулю до прозорості.
Потім до смаженій луку налийте трохи курячого бульйону і тушкуйте все протягом 5 хвилин на середньому вогні.
Відварену грудинку вийміть з бульйону і трохи остудіть.
Курячий бульйон доведіть до кипіння і протягом 5-7 хвилин відваріть в ньому яєчну локшину для бешбармака.
Поки локшина вариться, у відвареної грудки видалити шкіру і кістки.
Потім м’ясо порізати середніми шматочками.
Шматочки м’яса перекладіть в сковорідку до тушкованого цибулі і все перемішайте.
Зварену локшину шумівкою перекладіть на одне велике блюдо або плоскі порційні тарілки.
Поверх локшини розкладіть курку з цибулею і можете подавати страву до столу.
Подайте до бешбармаку курячий бульйон, розлив його в піали.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з курки