Бешбармак з конини є класичним варіантом цього смачного страви. Молоду конину купити важко, та й потрібен навик готування, але якщо у вас є таке м’ясо, то рецепт для вас. Готується конина довго, 4 години, і тому готувати її краще на природі і багатті, але можна бешбармак приготувати і вдома. Локшину для страви беремо готову.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Конина – 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Цибуля червоний – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Локшина для бешбармака – 20 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати бешбармак з конини по-казахськи легко! М’ясо конини, бажано молода і незаморожене, добре промийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником.

Казан, наполовину заповнений чистою водою, поставте на вогонь, покладіть в нього конину і доведіть до кипіння.

Потім зніміть пінку з поверхні, покладіть в бульйон очищену цибулину, корінь селери і моркву і варіть м’ясо на маленькому вогні протягом 3-4 годин.

За 30 хвилин до закінчення варіння покладіть в бульйон нарізану на великі кільця решті ріпчасту цибулю.

Червоний солодкий цибулю очистіть від лушпиння і наріжте також на великі кільця.

Потім перекладіть його в окрему каструльку, залийте жиром з бульйоном, посипте цибулю сіллю і чорним перцем і залишити для настоювання.

Зварене м’ясо конини викладіть з бульйону на окрему тарілку, наріжте його на великі шматочки і посипте сіллю.

Щоб м’ясо не підсохло, трохи полийте його бульйоном.

В бульйон після варіння м’яса додайте сіль, покладіть горщики чорного перцю і зваріть до готовності бешбармачную локшину.

На красивому сервировочном блюді або окремих порційних тарілках зберіть бешбармак з готових інгредієнтів. Спочатку викладіть на блюдо зварену локшину. Поверх її розкладіть шматочки конини, і зверху викладіть цибульні кільця.

В окремі чашки або піали розлийте м’ясний бульйон.

Бешбармак з конини готовий. Можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з готової локшиною