Бешбармак з свинини і курки традиційним назвати не можна. Це азіатське блюдо, адаптоване під європейський смак, і його перевага в тому, що менше часу витрачається на варіння м’яса. Поєднання жирної свинини і легкого курячого м’яса дозволить вам приготувати досить ситне і смачне блюдо. Свинина для бешбармака вариться 1,5 години, курка – 1 годину. В іншому спосіб приготування і подача страви залишаються традиційними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина 0.5 кг
- Курка – 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Часник – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бешбармака з курки та свинини? Свинину і курку промити і розрізати на великі шматки. Покладіть у велику каструлю спочатку свинину, залийте її водою і доведіть до кипіння.
Коли бульйон закипить, зніміть з поверхні пінку і варіть на невеликому вогні протягом 30 хвилин. Потім покладіть в бульйон курку і варіть ще протягом години. До кінця варіння додайте сіль і покладіть листочки лавра, очищені цибулину, моркву і горошини чорного перцю.
Поки вариться м’ясо, замісіть тісто для локшини. У посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте ¼ ч. л. солі і перемішайте виделкою.
Потім порційно всипайте просіяне борошно, налийте олію і замішують тісто спочатку виделкою, а потім добре вимісити руками. Воно повинно бути тугим. Тісто покладіть в пакет і на 30 хвилин помістіть в холодильник.
Дві очищені цибулини наріжте на тонкі кільця і покладіть їх в окрему каструльку. Залийте цибулю невеликою кількістю м’ясного бульйону і тушкуйте на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
Зварене м’ясо вийміть з бульйону і трохи остудіть. У курки видаліть кісточки і м’ясо розділити на волокна.
Також на волокна розділіть відварену свинину.
Відпочиле тісто розкачайте в пласт товщиною до 3 мм і ножем наріжте його на квадрати або ромби завдовжки до 5-7 див.
М’ясний бульйон процідіть і протягом 5 хвилин відваріть в ньому приготовлену локшину.
Тепер можете на красивому блюді укладати бешбармак. Покладіть на блюдо локшину. Поверх її розкладіть відварені свинину і курку, поверх м’яса укладіть тушкований цибулю. Бешбармак декоруйте свіжою зеленню, додайте подрібнений часникодавку часник і можете подавати до столу. В окремих піалах подайте бульйон.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з курки Бешбармак з свинини