Бешбармак – популярне блюдо в казахської кухні. Його зазвичай подають для ситних обідів і вечерь. Спробуйте цікавий у виконанні рецепт, завдяки якому ви отримаєте пряне м’яке м’ясо з локшиною і наваристим бульйоном.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина на кістці – 1 кг
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Для локшини: –
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати бешбармак з яловичини в домашніх умовах? Ретельно промиваємо м’ясо, при необхідності рубаємо його на шматки середнього розміру. Занурюємо в каструлю і повністю заливаємо водою.

Варимо яловичину не менше двох годин до м’якого стану. За годину до кінця готування додаємо в м’ясо сіль, горошини чорного перцю і лаврове листя.

Поки м’ясо на плиті, приступимо до приготування локшини. Для цього ретельно вимішуємо тісто з яйця, води, борошна і солі.

Далі розгортаємо тугий клубок у тонкий пласт за допомогою качалки.

Нарізаємо пласт тіста на тонкі смуги. Після їх ділимо на невеликі ромбики. Для цього слід навскоси пройтися ножем по смужках.

Готові ромби залишаємо на 30 хвилин, щоб вони відпочили і подсушились.

Після того, як м’ясо в бульйоні буде готове, дістаємо його, остуджуємо і звільняємо від кістки. М’яку яловичину поділяємо руками на дрібні шматочки.

нарізаємо Тонкими півкільцями цибулю. Проціджуємо залишився від м’яса бульйон і у нього кладемо половину цибулі. Сюди ж додаємо чорний мелений перець. Варимо овоч 2 хвилини, потім акуратно дістаємо шумівкою.

Тепер у киплячому бульйоні відварюємо домашню локшину. До готовності достатньо 8 хвилин. Також дістаємо продукт шумівкою.

Залишився нарізану цибулю обсмажуємо на сковороді, а потім змішуємо його з готової локшиною.

На локшину викладаємо м’ясо з відвареною цибулею. Бульйон подаємо в окремій тарілці. Готово, можна подавати до столу!

Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний