Бешбармак з яловичиною і готової локшиною буде у вас таким же смачним і ситним блюдом, як і традиційний бешбармак. Для його приготування візьміть нестарое м’ясо і обов’язково з кісточкою. Яловичина, щоб швидше зварилася, нарізати на середні шматочки. М’ясо солиться в кінці варіння, тоді воно виходить соковитіше. Пінка при варінні знімається, а жир можна залишити для змащування готової локшини. У страву додається багато цибулі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Локшина для бешбармака – 1 пакет
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати бешбармак з яловичини з готової локшиною? Яловичину промийте проточною водою і наріжте на середні шматочки. Складіть їх в каструлю і залийте холодною водою.
Варіть яловичину на маленькому вогні протягом 2-2,5 годин, щоб м’ясо добре відставало від кісточки.
Додайте в бульйон очищену морквину та цибулину і в кінці варіння по своєму смаку насипте сіль і спеції.
Зварену яловичину дістаньте з бульйону, видалити кісточки і наріжте м’ясо на невеликі шматочки.
Почистіть і промийте цибулю. Потім його наріжте на тонкі півкільця.
Нашатковану цибулю перекладіть в окрему каструлю, залийте невеликою кількістю процідженого на сито бульйону, поваріть 2-3 хвилини вимкніть вогонь.
Потім в тому ж бульйоні зваріть до готовності локшину для бешбармака.
Готову локшину шумівкою перекладіть на велике блюдо.
Потім поверх локшини викладіть цибулю і шматочки яловичини, посипте все спеціями і можете подавати страву до столу.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний