Бешбармак – традиційне тюркське страва, що поєднують в собі корисні властивості і унікальний смак. Такі якості не можуть не радувати за дружнім сімейним обід. Приготуйте блюдо по простому рецептом з використанням готової локшини.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 800 гр.
- Локшина для бешбармака – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Петрушка – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування бешбармака зі свинини з готової локшиною. Підготуємо необхідні інгредієнти. Цибулю слід заздалегідь промити і очистити від лушпиння, м’ясо – розморозити.
Промивши свинину, занурюємо її в каструлю з киплячою підсоленою водою. Ставимо на плиту.
За кілька хвилин до готовності бульйону додаємо спеції, лавровий лист, сушену петрушку і цибулю.
Проціджуємо бульйон, прибираємо лавровий лист і цибулю, кладемо м’ясо в тарілку.
Частина бульйону відливаємо, він знадобиться для подачі страви, в іншому ж відварюємо локшину для бешбармака до готовності.
що Залишився лук тонко ріжемо півкільцями і протягом 2-3 хвилин обсмажуємо в невеликій кількості олії.
М’ясо, яке вже охололо, ріжемо на маленькі шматочки. Кладемо його на шар відвареної локшини в тарілці.
Зверху кладемо шматки порізаного м’яса. Зверху додаємо обсмажені цибулю. Блюдо готове до подачі.
Бешбармак Бешбармак з готової локшиною Бешбармак з свинини