Бешбармак – традиційне тюркське страва, що поєднують в собі корисні властивості і унікальний смак. Такі якості не можуть не радувати за дружнім сімейним обід. Приготуйте блюдо по простому рецептом з використанням готової локшини.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 800 гр.
  • Локшина для бешбармака – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування бешбармака зі свинини з готової локшиною. Підготуємо необхідні інгредієнти. Цибулю слід заздалегідь промити і очистити від лушпиння, м’ясо – розморозити.

Промивши свинину, занурюємо її в каструлю з киплячою підсоленою водою. Ставимо на плиту.

За кілька хвилин до готовності бульйону додаємо спеції, лавровий лист, сушену петрушку і цибулю.

Проціджуємо бульйон, прибираємо лавровий лист і цибулю, кладемо м’ясо в тарілку.

Частина бульйону відливаємо, він знадобиться для подачі страви, в іншому ж відварюємо локшину для бешбармака до готовності.

що Залишився лук тонко ріжемо півкільцями і протягом 2-3 хвилин обсмажуємо в невеликій кількості олії.

М’ясо, яке вже охололо, ріжемо на маленькі шматочки. Кладемо його на шар відвареної локшини в тарілці.

Зверху кладемо шматки порізаного м’яса. Зверху додаємо обсмажені цибулю. Блюдо готове до подачі.

Бешбармак Бешбармак з готової локшиною Бешбармак з свинини