Боровики, або білі гриби, дуже гарні самі по собі, і страви їх них готуються просто і без різних добавок. Ідеально боровики поєднуються зі сметаною і зеленню. Ця страва сподобається, напевно, всім. Вам пропонується класичний рецепт їх приготування.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Білі гриби – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана – 100 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 0.5 пучків

Процес приготування:

Рецепт білих смажених грибів з цибулею і сметаною гранично простий! Боровики промийте під проточною водою за допомогою губки. Потім наріжте їх на шматочки і протягом 20 хвилин відваріть в підсоленій воді. Гриби відкиньте на друшляк. Розігрійте в сковороді оливкову олію і вершкове масло. Обсмажте в ньому білі гриби до повного випарювання соку. Смажте на середньому вогні.

Цибулю почистіть і наріжте на тонкі підлозі або чверть колечка. Коли з сковорідки рідина випарується, нарізану цибулю перекладіть до боровикам і смажте, поки цибуля не стане золотистим. Цибулю з грибами постійно перемішуйте.

У чашці змішайте сметану з дрібно нарізаним свіжим кропом і додайте до цієї суміші подрібнений зубок часнику. Отриманим сметанним соусом залийте боровики в сковорідці, добре перемішайте і після закипання можете вимкнути вогонь.

Готову страву перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу з відвареною картоплею.

Приємного апетиту!

Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти