Боровики, або білі гриби, дуже гарні самі по собі, і страви їх них готуються просто і без різних добавок. Ідеально боровики поєднуються зі сметаною і зеленню. Ця страва сподобається, напевно, всім. Вам пропонується класичний рецепт їх приготування.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білі гриби – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Сметана – 100 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Кріп – 0.5 пучків
Процес приготування:
Рецепт білих смажених грибів з цибулею і сметаною гранично простий! Боровики промийте під проточною водою за допомогою губки. Потім наріжте їх на шматочки і протягом 20 хвилин відваріть в підсоленій воді. Гриби відкиньте на друшляк. Розігрійте в сковороді оливкову олію і вершкове масло. Обсмажте в ньому білі гриби до повного випарювання соку. Смажте на середньому вогні.
Цибулю почистіть і наріжте на тонкі підлозі або чверть колечка. Коли з сковорідки рідина випарується, нарізану цибулю перекладіть до боровикам і смажте, поки цибуля не стане золотистим. Цибулю з грибами постійно перемішуйте.
У чашці змішайте сметану з дрібно нарізаним свіжим кропом і додайте до цієї суміші подрібнений зубок часнику. Отриманим сметанним соусом залийте боровики в сковорідці, добре перемішайте і після закипання можете вимкнути вогонь.
Готову страву перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу з відвареною картоплею.
Приємного апетиту!
Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти