Білкова глазур з крохмалем хороша тим, що виходить досить твердою. Вона вимагає часу для підсихання і формує щільну кірочку. Така глазур ідеальна для тих випадків, коли готові паски потрібно буде транспортувати – вона не прилипне до упаковці, не зламається при випадковому натисканні і збереже свій початковий вигляд. Для приготування глазурі необхідний міксер, вручну забезпечити якісне збивання навряд чи вийде.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Яєчний білок – 4 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – 4 ст.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування білкової глазурі для паски з крохмалем? Відразу змішуємо цукрову пудру з крохмалем і просіваємо отриману суху суміш через дрібне сито – якщо є якісь домішки або великі фракції, їх потрібно видалити до етапу додавання до білків.
Яйця розбиваємо і ділимо на жовтки і білки.
Білки поміщаємо в об’ємну миску і збиваємо міксером до отримання крутий, щільної піни, яка формує стійкі піки.
Підсипаємо просіяне суміш крохмалю з цукровою пудрою і продовжуємо збивати, поки вся суха складова не буде змішана з білками.
В отриману густу піну вливаємо лимонний сік і продовжуємо збивати на високій швидкості ще кілька хвилин.
Готовою глазур’ю відразу покриваємо поверхню пасок. Залишаємо вироби у відкритому стані, наприклад, просто на столі, щоб глазур з усіх боків висохла.
Після підсихання покриття вже буде більш стійко.
Приємного апетиту!
Білкова глазур для паски Великодні паски без вершкового масла Великодні паски без молока Великодні паски без родзинок Глазур для паски з білків та цукрової пудри Солодкі паски Страви на Великдень