Завжди відмінною виходить глазур з білка і цукрової пудри. Для гарантованого загущення додаємо лимонний сік або лимонну кислоту. У даному рецепті пропонуємо використовувати саме кислоту – буквально на кінчику ножа. Якщо кристали (гранули) великі, попередньо роздушіть їх в порошок – так кислота розчиниться швидше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукрова пудра – 1 ст.
- Лимонна кислота – на кінчику ножа
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування білкової глазурі з цукровою пудрою і лимонною кислотою? Відокремлюємо білок від жовтка, акуратно розбивши яйце. Білок кладемо в миску. Збиваємо його міксером в піну.
Поступово вводимо весь обсяг цукрової пудри, лимонну кислоту і продовжуємо збивати – маса буде густіти і стає більш щільною і набувати насичений білий колір.
При необхідності додаємо більше пудри, щоб отримати велику густоту.
Готовою глазур’ю відразу покриваємо поверхню пасок. Залишаємо їх на столі у відкритому стані на якийсь час, щоб глазур добре підсохла. Після підсихання покриття перестає липнути і стає досить твердим.
Приємного апетиту!