Завжди відмінною виходить глазур з білка і цукрової пудри. Для гарантованого загущення додаємо лимонний сік або лимонну кислоту. У даному рецепті пропонуємо використовувати саме кислоту – буквально на кінчику ножа. Якщо кристали (гранули) великі, попередньо роздушіть їх в порошок – так кислота розчиниться швидше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 1 ст.
  • Лимонна кислота – на кінчику ножа

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування білкової глазурі з цукровою пудрою і лимонною кислотою? Відокремлюємо білок від жовтка, акуратно розбивши яйце. Білок кладемо в миску. Збиваємо його міксером в піну.

Поступово вводимо весь обсяг цукрової пудри, лимонну кислоту і продовжуємо збивати – маса буде густіти і стає більш щільною і набувати насичений білий колір.

При необхідності додаємо більше пудри, щоб отримати велику густоту.

Готовою глазур’ю відразу покриваємо поверхню пасок. Залишаємо їх на столі у відкритому стані на якийсь час, щоб глазур добре підсохла. Після підсихання покриття перестає липнути і стає досить твердим.

Приємного апетиту!

Білкова глазур для паски Великодні паски без вершкового масла Великодні паски без замісу тіста Великодні паски без родзинок Глазур для паски Глазур для паски з цукровою пудрою Глазур для паски з яйцем і цукром Солодкі паски