Ця глазур відмінно тримає форму і не розтікається. Після підсихання формує легку скоринку і залишається м’якою всередині. При нарізуванні така глазур не тріскається. Для приготування знадобиться яєчний білок, желатинова суміш для желе з будь-яким смаком, цукровий пісок і потужний міксер.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Суміш для желе – 90 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Окріп – 120 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати білкову глазур з желатином, щоб не кришилась, розбиваємо яйце і відокремлюємо білок від жовтка. Жовток не використовуємо. А білок охолоджуємо в холодильнику. Відміряємо потрібну кількість звичайного цукру, ванільного цукру. Відміряємо потрібний обсяг окропу. У чашу міксера або об’ємну миску висипаємо цукор-пісок, ванільний цукор, суміш для желе з будь-яким смаком, додаємо білок.
Включаємо міксер і починаємо збивати. Одночасно тонкою цівкою вливаємо окріп.
Збиваємо орієнтовно п’ять хвилин. Маса повинна стати густу, щільну, почати формувати короткі піки за віночком.
Готовою глазур’ю покриваємо паски. Особливо зручно їй оформляти «шапочки» на випічці.
Така глазур одночасно виступає і кремом, так як підсихає вона тільки на поверхні, а внутрішній шар залишається м’яким, ніжним. Такий варіант особливо хороший в тих випадках, коли паски вийшли сухуватими.
Смачного!