Крім того, що цей крем відмінно підходить для прикраси тортів, він має дуже приємний смак і аромат. Готувати його нескладно, тому ви завжди можете бути впевнені в гарному результаті.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 40 мл
  • Лимонна кислота – 1 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування білково-масляного заварного крему для прикраси торта. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м’яким.

У каструлю влийте воду і всипте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте лимонну кислоту і варіть сироп до температури 120 градусів.

Перевірити готовність сиропу, можна наступним чином: капніть трохи сиропу на блюдце і доторкніться пальцем, якщо крапля не розтікається і тягнеться за пальцем, то він готовий.

Білки відокремте від жовтків і збийте їх на повній потужності міксера до стійких піків. Не вимикаючи міксер введіть в крем цукровий сироп, продовжуйте збивати ще декілька хвилин.

Потім по 1 ст. л. додайте в крем розм’якшене вершкове масло, продовжуючи весь час збивати, поки воно не закінчиться. Всього збивайте крем приблизно 5-7 хвилин.

Перед тим, як приступити до прикраси торта, охолодіть крем.

Приємного апетиту!