Крім того, що цей крем відмінно підходить для прикраси тортів, він має дуже приємний смак і аромат. Готувати його нескладно, тому ви завжди можете бути впевнені в гарному результаті.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 40 мл
  • Лимонна кислота – 1 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування білково-масляного заварного крему для прикраси торта. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м’яким.

У каструлю влийте воду і всипте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте лимонну кислоту і варіть сироп до температури 120 градусів.

Перевірити готовність сиропу, можна наступним чином: капніть трохи сиропу на блюдце і доторкніться пальцем, якщо крапля не розтікається і тягнеться за пальцем, то він готовий.

Білки відокремте від жовтків і збийте їх на повній потужності міксера до стійких піків. Не вимикаючи міксер введіть в крем цукровий сироп, продовжуйте збивати ще декілька хвилин.

Потім по 1 ст. л. додайте в крем розм’якшене вершкове масло, продовжуючи весь час збивати, поки воно не закінчиться. Всього збивайте крем приблизно 5-7 хвилин.

Перед тим, як приступити до прикраси торта, охолодіть крем.

Приємного апетиту!

Білковий заварний крем для торта Білковий крем для торта Білковий крем, який тримає форму для прикраси тортів Вершковий крем для прикраси торта Крем для прикраси торта з кондитерського мішка Крем для прикраси торта зі шприца Крем для торта