Для тих, хто не проти поворожити над домашніми тортами, такий крем має всі шанси стати улюбленцем. Він просто готується, не вимагає багато часу і досить бюджетний. При цьому він ідеальний за своїми характеристиками: щільний, густий, відмінно тримає форму, стабільний навіть при кімнатній температурі. Смак – солодкий з вершковою ноткою. Масу можна використовувати для прошарування коржів, для прикраси поверхні торта, для наповнення тістечок і декорування капкейків. Це базовий універсальний варіант крему, який підходить чи не до всіх кондитерським виробам.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло вершкове – 170 гр.
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Харчовий барвник – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати білково-вершковий крем для торта? У термостійку об’ємну миску виливаємо яєчні білки і висипаємо цукровий пісок з ваніліном. Встановлюємо миску на парову баню – дно ємності не стосується киплячої води і нагрівається тільки паром.

Руками заважаємо вміст миски круговими рухами, щоб розчинити цукрові кристали.

Поступово маса стане біліти і пінитися. Активно збивати її на даному етапі немає необхідності.

Беремо крапельку маси і розтираємо її між пальцями. Якщо цукрових крупинок не відчувається, то нагрів припиняємо і миску з білками знімаємо на стіл.

Занурюємо в нагріту масу міксер і починаємо працювати на низькій швидкості, поступово збільшуючи оберти. Домагаємося отримання густого щільного крему, який формує м’які піки. Під час збивання маса повинна охолонути до ледь теплої температури.

Розм’якшене вершкове масло ділимо на невеликі порції і додаємо по шматочку в білковий крем.

Добре збиваємо масу після кожного додавання. Крем буде спочатку трохи разжижаться – це нормально.

По мірі додавання більшої кількості вершкового масла, маса знову почне густіти і стає більш щільною.

Потім слідує етап невеликого розшарування крему – це також нормально, продовжуємо працювати міксером і додати вершкове масло.

Після того, як весь обсяг масла буде введений, збиваємо ще пару хвилин – консистенція бере свій фінальний вигляд.

Приготований крем можна підфарбувати барвниками, при бажанні. Добре працюють як водорозчинні колорантів, так і гелеві.

Готовий крем перекладаємо в кулінарний мішок з потрібною насадкою і виконуємо прикраса торта. На фото видно, який виходить рельєф у крему, і як добре він тримає форму.

Приємного апетиту!

Білковий крем для торта Вершковий крем для торта Крем для прикраси торта з кондитерського мішка Крем для торта Торти