Цей чудовий торт, нагадує за смаком «Медовик», ви можете приготувати своїм близьким, коли часу і сил на складні десерти зовсім немає. Коржем для торта буде печиво. Крем зробимо зі згущеного молока і сметани з додаванням желатину.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печиво пісочне – 300 гр.
- Молоко згущене – 300 гр.
- Сметана – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати торт з печива зі сметаною і згущеним молоком без випічки просто! Спочатку на 10 хвилин замочіть желатин в ½ склянки води. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці. Будь-яким способом подрібніть в крихту пісочне печиво. До крихті перелийте розтоплене олію, і все добре перемішайте.
Форму для формування торта (бажано роз’ємну) викладіть по периметру фольгою або харчовою плівкою. Крихти з печива висипте в форму і рукою утрамбуйте, сформувавши невисокі ботики. Помістіть її на 30 хвилин у холодильник.
В окремий посуд покладіть сметану, налийте згущене молоко і насипте ванільний цукор. Потім за допомогою міксера ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану.
Замочений і набряклий желатин на невеликому вогні підігрійте, добре розмішайте до повного розчинення і потім трохи остудіть.
Потім желатин тонким струменем перелийте в сметанний крем, продовжуючи його перемішувати міксером.
Форму з крихтою дістаньте з холодильника. Перелийте до крихті приготований крем. Потім торт поставте в холодильник ще на 3 години до повного застигання крему.
Приготований торт з печива зі сметаною і згущеним молоком вийміть з форми, перекладіть на блюдо, декоруйте крихтою печива або тертим шоколадом і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Торти