Бездоганний білково-заварний крем за радянським гостом легко приготувати в домашніх умовах. Ніжна солодка заготівля доповнить вашу домашню випічку і будь-які інші десерти.
Інгредієнти: на .
- Яйце – 4 шт.
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати білково-заварний крем по ГОСТу СРСР просто! Акуратно витягаємо білок від жовтків. Останні нам у готуванні не знадобляться. Важливо, щоб яйця попередньо були охолоджені.
Збиваємо білки в сухому посуді, поки вони не загуснуть. Вимикаємо міксер після появи пишних стійких піків.
Окремо змішуємо воду з цукром і варимо сироп.
Необхідно отримати тягучу суміш. Готовність можна перевірити, вимірявши температуру. Вона повинна становити 110 градусів.
Повільно вливаємо гарячий сироп у збитий білок.
Сюди ж додаємо лимонну кислоту.
Збиваємо крем до ще більш пишного і густого стану.
Даємо крему охолонути до кімнатної температури і можна його використовувати в кондитерських цілях. Готово!
Білковий заварний крем для торта Білковий крем для торта Білковий крем, який тримає форму для прикраси тортів Заварний крем для бісквітного торта Класичний заварний крем для торта