Бездоганний білково-заварний крем за радянським гостом легко приготувати в домашніх умовах. Ніжна солодка заготівля доповнить вашу домашню випічку і будь-які інші десерти.


Інгредієнти: на .

  • Яйце – 4 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати білково-заварний крем по ГОСТу СРСР просто! Акуратно витягаємо білок від жовтків. Останні нам у готуванні не знадобляться. Важливо, щоб яйця попередньо були охолоджені.

Збиваємо білки в сухому посуді, поки вони не загуснуть. Вимикаємо міксер після появи пишних стійких піків.

Окремо змішуємо воду з цукром і варимо сироп.

Необхідно отримати тягучу суміш. Готовність можна перевірити, вимірявши температуру. Вона повинна становити 110 градусів.

Повільно вливаємо гарячий сироп у збитий білок.

Сюди ж додаємо лимонну кислоту.

Збиваємо крем до ще більш пишного і густого стану.

Даємо крему охолонути до кімнатної температури і можна його використовувати в кондитерських цілях. Готово!

Білковий заварний крем для торта Білковий крем для торта Білковий крем, який тримає форму для прикраси тортів Заварний крем для бісквітного торта Класичний заварний крем для торта