Білковий крем відмінно підходить для бісквітних тортів. Коржі у них пористі, ніжні – виходить відмінне поєднання з гладкою ніжною білковою масою. До того ж, білковий крем добре тримає форму, а це значить, що повітряний білковий шар залишиться видимої прошарком між коржами, а не вбереться в м’якуш. У крем також додаємо трохи вершкового масла – відчутною жирності воно не дасть, але додасть вершкового післясмаку і посприяє щільною текстурою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.

Процес приготування:

Готувати білковий крем для бісквітного торта просто! Відокремлюємо білки від жовтків і розміщуємо їх в об’ємну миску для збивання. Відразу висипаємо до білків вказану кількість цукрового піску. Встановлюємо миску на водяну баню. Важливо, щоб дно миски не стосувалося гарячої води – білки можуть згорнутися від занадто гарячої температури. Посуд з білками повинна нагріватися тільки паром.

Починаємо збивати білки з цукром на водяній бані. Працюємо на повільній швидкості. Суміш повинна нагрітися, а всі цукрові кристали – розчинитися. Після цього знімаємо миску з лазні і продовжуємо працювати міксером ще сім-десять хвилин орієнтовно. Маса ущільниться, загусне, придбає блиск і охолоне до кімнатної температури.

Вводимо в охолоджений крем розм’якшене вершкове масло маленькими частинами. Ні в якому разі не розтоплюємо його, тільки розм’якшуємо. Після введення перших шматочків масла маса стане разжижаться – так і повинно бути, збиваємо далі.

Таким чином поступово додаємо весь обсяг вершкового масла, не припиняючи збивання.

Після введення олії працюємо міксером на високій швидкості ще п’ять-сім хвилин. Крем загусне і оформиться.

На даному етапі можна додати ароматизатор і барвник по необхідності. Для рівномірного фарбування знову збиваємо міксером або інтенсивно перемішуємо ложкою. Отриманим кремом можна вкривати коржі торта, так і виконувати вирівнювання його поверхні. Маса також добре підходить для відсадження об’ємних декорацій.

Приємного апетиту!

Білковий крем для вирівнювання торта Вершковий крем для торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для вирівнювання торта Масляний крем для вирівнювання торта Торти