Щоб якісно виконати прикраса торта, крем повинен бути досить густим, щільним і тримає форму. Також важливо, щоб зберігалася стійкість відлучених декорацій при кімнатній температурі. Всім цим вимогам повністю відповідає білковий крем з желатином. Сама по собі білкова маса щільна і досить стабільна, а в поєднанні з желатином вона стає набагато стійкіше і щільніше, чимось нагадуючи суфле. Що важливо – крем некапризный в приготуванні і завжди виходить, якщо слідувати рецептурою.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Желатин харчовий – 1 ст. л.
- Вода – 180 мл
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Яєчний білок – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати білковий крем з желатином для прикраси торта легко! Перед приготуванням крему замочуємо желатин в третині склянки холодної води. Перемішуємо і залишаємо для набухання на п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Потім нагріваємо масу при безперервному помішуванні до повного розчинення гранул желатину. Отриманої рідини даємо трохи охолонути перед введенням в білки.
Білки відділяємо від жовтків і виливаємо в ємність для збивання. Досвід показує, що якщо яйця охолодити, то білки збиваються швидше.
Починаємо збивати білки на низькій швидкості, поки маса не стане пінистої і не побіліє. Потім оберти нарощуємо і добиваємося щільної консистенції. Білки повинні формувати стійкі піки.
Займемося сиропом. Цукровий пісок висипаємо в сотейник і заливаємо зазначеною кількістю води. Доводимо вміст сотейника до кипіння і варимо орієнтовно п’ять-сім хвилин. За цей час сироп стане густіти і придбає жовтий відтінок. Вливаємо лимонний сік, перемішуємо і варимо ще пару хвилин. Сік не дасть сиропу закристаллизоваться.
Опускаємо краплю приготовленої сиропу в склянку з холодною водою. Якщо крапля затверділа і оформилася, сироп готовий. Якщо ні, то продовжуємо варіння ще трохи і пізніше робимо повторний тест з краплею.
Готовий гарячий сироп тонкою цівкою вливаємо в збиті білки, не припиняючи збивання. Робота міксера повинна бути досить активною, щоб сироп рівномірно заварював білки і добре розподілявся в загальній масі крему.
Коли весь об’єм сиропу буде введений, збиваємо хвилину-дві і також тонкою цівкою вливаємо розчинений рідкий желатин. Продовжуємо збивання, поки крем не охолоне до кімнатної температури.
Готовий крем перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою і виконуємо прикраса торта.
Бажано використовувати крем протягом години після приготування, поки він не стабілізувався. Після того, як маса застигне, складно буде акуратно прикрасити їй торт.
Приємного апетиту!
Білковий крем для прикраси торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта Крем для прикраси торта зі шприца Крем для прикраси торта, який тримає форму Крем для торта