Простий білий хліб із пшеничного борошна на кожен день. М’якуш – рівномірно-пористий, скоринка – виражено хрустка, текстура – рихла з невеликою часткою вологості. Такий хліб ідеально доповнить суп, овочевий салат, соковите рагу і стане чудовою основою для бутербродів. В складі немає яєць, тому рецепт підходить для вегетаріанців.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Молоко сухе – 1 ст. л.
- Сіль велика – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Вода – 280 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати білий хліб в хлібопічці Мулинекс в домашніх умовах? Нагріваємо Воду до теплого стану і вливаємо в форму хлібопічки. Слідом додаємо рослинне масло. Борошно просіваємо через дрібне сито і висипаємо в чашу. Потім у різні кути форми кладемо сіль, цукровий пісок, сухе молоко та сухі дріжджі.
Задаємо програму «Французька булка» – при такому виборі скоринка хліба виходить особливо хрусткою. На етапі вибору ваги вказуємо 750 грам. Час автоматично виставляється на три години.
Натискаємо старт програми – хлібопічка почне замішувати тісто. Коли заміс тесту буде завершено, прозвучить сигнал, після якого прилад перейде на етап підйому і випічки хліба. У цей період кришку відкривати не можна, щоб не порушити процес підготовки тесту.
Після закінчення трьох годин хлібопічка подасть сигнал – хліб готовий. Дістаємо чашу з рум’яною паляницею.
Акуратно перевертаємо форму і витягаємо хліб. Дістаємо з денця буханця гачок для замісу тесту.
Кладемо хліб на решітку і даємо йому повністю охолонути, накривши рушником. На другий день такий хліб не черствіє, м’якуш всередині все такий же м’який і пухкий.
Приємного апетиту!
Білий хліб в хлібопічці Пшеничний хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб на молоці у хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці