Ароматний маковий бісквіт без сумніву буде справжньою родзинкою вашого десерту. Тільки уявіть цей приємний хрускіт макових крупинок у поєднанні з ніжним солодким смаком домашньої випічки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Мак – 150 гр.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати макову бісквіт, білки відокремте від жовтків. Жовтки збийте з половиною цукру до отримання густої білої маси.
В окремій сухий ємності збийте білки до міцних піків, поступово додайте цукор, продовжуючи збивати.
По частинах перекладіть в білкову масу збиті жовтки.
З’єднайте борошно і розпушувач, просіяти, змішати з маком і всипте до збитим яйця, перемішайте.
Розтопіть вершкове масло, остудіть його і поступово введіть в тісто, добре розмішайте тісто лопаткою.
Дно форми застелити пекарської папером, влийте тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте бісквіт 40-45 хвилин.
Дайте бісквіту охолонути у формі, потім можна приступати до формування тортів або просто ласувати бісквітом вприкуску з чаєм.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт Масляний бісквіт