Ароматний маковий бісквіт без сумніву буде справжньою родзинкою вашого десерту. Тільки уявіть цей приємний хрускіт макових крупинок у поєднанні з ніжним солодким смаком домашньої випічки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Мак – 150 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати макову бісквіт, білки відокремте від жовтків. Жовтки збийте з половиною цукру до отримання густої білої маси.

В окремій сухий ємності збийте білки до міцних піків, поступово додайте цукор, продовжуючи збивати.

По частинах перекладіть в білкову масу збиті жовтки.

З’єднайте борошно і розпушувач, просіяти, змішати з маком і всипте до збитим яйця, перемішайте.

Розтопіть вершкове масло, остудіть його і поступово введіть в тісто, добре розмішайте тісто лопаткою.

Дно форми застелити пекарської папером, влийте тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте бісквіт 40-45 хвилин.

Дайте бісквіту охолонути у формі, потім можна приступати до формування тортів або просто ласувати бісквітом вприкуску з чаєм.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт Масляний бісквіт