Хочу запропонувати рецепт пишного і повітряного бісквіта, який виходить у всіх при виконанні двох важливих умов. По-перше, всі інгредієнти повинні бути однакової температури, а по-друге, добре збиті курячі яйця. Для приготування бісквіта потрібно мінімальна кількість простих і доступних інгредієнтів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 5 шт.
- Масло – для змазування
- Ванілін – за бажанням
Процес приготування:
Приступимо до приготування бісквіта на 5 яєць. Підготуйте необхідні інгредієнти для бісквіта.
Відразу увімкніть духовку для розігріву, встановивши температуру 170 градусів. Курячі яйця помістіть в чисту суху чашу міксера, додайте цукровий пісок і ванілін, почніть збивати на невеликих обертах.
Поступово збільшіть швидкість міксера і збийте до пишної консистенції.
Яєчна маса збільшитися в кілька разів і посвітлішає. На цей процес піде приблизно 10 хвилин.
Яєчну масу акуратно перелийте у велику ємність.
З допомогою сита просійте борошно пшеничне в кілька прийомів. Акуратними рухами знизу вгору за допомогою силіконової лопатки перемішайте.
Дно підготовленої форми застелити пекарської папером.
Добре змастіть вершковим маслом дно і боки форми, а потім присипте борошном.
Акуратно перекладіть вийшло бісквітне тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.
Форму прикрийте зверху фольгою, попередньо добре змастивши вершковим маслом. Помістіть в розігріту духовку і випікайте протягом 30 хвилин. Зменшіть температуру до 150 градусів і випікайте ще 30 хвилин.
Після закінчення часу вийміть форму з духовки. Дайте бісквіту охолонути прямо у формі, акуратно знявши фольгу.
Обережно вийміть з форми. Дайте бісквіту повністю охолонути, переклавши його на решітку, потім загорніть в харчову плівку і дайте йому відлежатися мінімум 6 годин. Після закінчення часу приготуйте з готового бісквіта торт або тістечко, промазавши улюбленим кремом.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовке Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом класичний Бісквіт