Важливий момент, який потрібно враховувати в приготуванні бісквіта на молоці, – продукти повинні бути свіжими, кімнатної температури. На молоці бісквіт виходить дуже смачним, добре піднімається і залишається пружним, буде відмінною основою для тортів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Борошно пшеничне – 170 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 120 мл
- Розпушувач тіста – 8 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати бісквіт на молоці? Збийте яйця, поки вони не збільшаться в об’ємі в 2 рази, частинами всипте цукор і продовжуйте збивати, поки маса не побіліє.
Борошно змішайте з розпушувачем, ваніліном і сіллю, просіяти. Додайте борошно до яєчної маси.
В каструлі доведіть до кипіння молоко і вершкове масло.
Гарячу молочно-вершкову суміш влийте до тесту і відразу розмішайте.
Дно форми застелити пергаментом, влийте тісто.
Випікайте бісквіт в духовці при 170-180 градусах 30-35 хвилин.
Готовий бісквіт можна використовувати для тортів або посипати цукровою пудрою і відразу подавати до чаю.
Приємного апетиту!
Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на молоці Бісквіт на молоці в духовці Ванільний бісквіт