Важливий момент, який потрібно враховувати в приготуванні бісквіта на молоці, – продукти повинні бути свіжими, кімнатної температури. На молоці бісквіт виходить дуже смачним, добре піднімається і залишається пружним, буде відмінною основою для тортів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 120 мл
  • Розпушувач тіста – 8 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати бісквіт на молоці? Збийте яйця, поки вони не збільшаться в об’ємі в 2 рази, частинами всипте цукор і продовжуйте збивати, поки маса не побіліє.

Борошно змішайте з розпушувачем, ваніліном і сіллю, просіяти. Додайте борошно до яєчної маси.

В каструлі доведіть до кипіння молоко і вершкове масло.

Гарячу молочно-вершкову суміш влийте до тесту і відразу розмішайте.

Дно форми застелити пергаментом, влийте тісто.

Випікайте бісквіт в духовці при 170-180 градусах 30-35 хвилин.

Готовий бісквіт можна використовувати для тортів або посипати цукровою пудрою і відразу подавати до чаю.

Приємного апетиту!

Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на молоці Бісквіт на молоці в духовці Ванільний бісквіт