Якщо у вас зламалася духовка, але хочеться чогось смачного до чаю, відмінним рішенням стане бісквіт, приготований в каструлі на плиті. Бісквіт виходить таким же ароматним і повітряним, як і в духовці. Така випічка цілком хороша сама по собі, також її можна використовувати як коржів для домашнього торта.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати бісквіт в каструлі? Із спеціального паперу для випічки необхідно вирізати коло, який буде відповідати діаметру каструлі. Це коло промазуємо вершковим маслом і потім викладаємо на дно каструлі. Щоб остаточно підготувати каструлю для випічки, слід кришку укутати в рушник.

Приступимо до тесту. Розколюємо яйця і відокремлюємо жовтки від білків. Білки відправляємо в зручну ємність, додаємо дрібку солі і з допомогою міксера ретельно збиваємо протягом 5 хвилин до появи білої піни. Після цього поступово додаємо півсклянки цукрового піску і одночасно збільшуємо швидкість міксера. Вбиваємо ще 3 хвилини.

всипаємо цукор, що Залишився до жовтків і збиваємо інгредієнти протягом 2 хвилин.

До збитим білків акуратно вводимо жовтки, не припиняючи збивати. Потім починаємо додавати пшеничне борошно, перемішуючи ложкою зверху вниз. Тісто має вийде за текстурою як густа сметана.

Підготовлену каструлю ставимо на вогонь, злегка підігріваємо, потім вливаємо в неї готове тісто, накриваємо кришкою з рушником. Випікати бісквіт слід протягом 45 хвилин на мінімальному вогні. Переконатися в готовності випічки можна за допомогою зубочистки.

По готовності вимикаємо газ, даємо бісквіту остудитися, потім виймаємо його з каструлі, розрізаємо на шматочки і угощаемся.

Приємного вам чаювання!

Новости