Самі по собі зелені помідори досить тверді. Однак якщо приготувати їх в томатному соусі, вони стають м’якими всередині, але при цьому зберігають свою форму.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Помідори зелені – 0,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатний соус – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати салат із зелених помідорів з томатним соусом? Помити помідори, видалити хвостики. Якщо трапляються червоні помідори, нічого страшного.

Моркву почистити і порізати соломкою.

Те ж саме виконати з солодким перцем.

Моркву і перець обсмажити в рослинній олії до легкої золотавості.

Не знижуючи вогонь, покласти томати цілі. Обсмажити все разом, періодично перемішуючи, близько 5 хв. Покласти томатну пасту або соус.

Розвести її водою, додати сіль, цукор і спеції. Гасити зелені томати в соусі 10 хв. В кінці додати подрібнений часник.

Дати томатам постояти, щоб соус загус, а помідори ввібрали в себе всі аромати. Подавати в гарячому або холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Новости