В холодильнику залежалися заморожені ягоди!? Використовуйте їх в приготуванні домашнього десерту. Пропонуємо вам рецепт бісквіта з чорницею, солодка повітряна м’якоть бісквіта гармонійно поєднується зі злегка кислими ягодами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло вершкове – 50 – 60 гр.
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Ванілін – 0.3 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 0.75 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Чорниця – 100 – 150 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквіту з чорницею? Розм’якшене вершкове масло розітріть з звичайним і ванільним цукром.
Додайте яйця і добре перемішайте.
Борошно з’єднайте з розпушувачем, просіяти і введіть до яєць і масла. Додайте крохмаль. Замісіть еластичне тісто.
Застеліть форму папером для випічки, змастіть вершковим маслом. Викладіть 2/3 частини тесту.
Свіжі ягоди переберіть, помийте і висушіть. Заморожені ягоди розморозьте і злийте з них зайву рідину. Розсипте ягоди рівним шаром на тісто.
Зверху на ягоди розкладіть залишки тесту, за бажанням можна посипати цукром.
Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте бісквіт 25-30 хвилин. Готовий бісквіт вийміть з форми, остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з вершковим маслом Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Масляний бісквіт