Бісквіт з варенням відносять до рецептами швидкої випічки. Для приготування пишного і ніжного бісквіту потрібно слідувати рецептом покроково. Варення для цього десерту можна взяти будь-яке, воно додається замість цукру і для аромату випічки. У даному рецепті вам пропонується використовувати одуванчиковое.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Варення з кульбаб – 0,5 склянки
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати бісквіт з варенням. Приготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для випічки бісквіта.
Розділіть яйця на жовтки і білки. Білок помістіть в мисочку і з допомогою міксера збийте в стійку піну.
В посуд для замішування тіста покладіть жовток, додайте варення і їх добре розітріть.
Потім до жовтків перекладіть збитий білок.
Ложкою акуратно ці інгредієнти перемішайте, щоб вийшла повітряна основа для бісквіта.
Борошно обов’язково просіяти на сито, перемішайте її з содою і пересипте цю суху суміш до рідкій основі. Якщо ваше варення не кисле, то додайте до тесту ложку лимонного соку, щоб погасити соду.
Замісіть з цих компонентів густе тісто однорідної консистенції.
Будь-яку форму для випічки трохи змастіть маслом і покладіть в неї тісто рівним шаром.
Духовку розігрійте до 200°С, поставте в неї форму з тестом і випікайте бісквіт протягом 40 хвилин. Потім його протягом 25-30 хвилин, остудіть, вийміть з форми, намажте зверху варенням і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний