Бісквіт з варенням відносять до рецептами швидкої випічки. Для приготування пишного і ніжного бісквіту потрібно слідувати рецептом покроково. Варення для цього десерту можна взяти будь-яке, воно додається замість цукру і для аромату випічки. У даному рецепті вам пропонується використовувати одуванчиковое.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Варення з кульбаб – 0,5 склянки
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати бісквіт з варенням. Приготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для випічки бісквіта.

Розділіть яйця на жовтки і білки. Білок помістіть в мисочку і з допомогою міксера збийте в стійку піну.

В посуд для замішування тіста покладіть жовток, додайте варення і їх добре розітріть.

Потім до жовтків перекладіть збитий білок.

Ложкою акуратно ці інгредієнти перемішайте, щоб вийшла повітряна основа для бісквіта.

Борошно обов’язково просіяти на сито, перемішайте її з содою і пересипте цю суху суміш до рідкій основі. Якщо ваше варення не кисле, то додайте до тесту ложку лимонного соку, щоб погасити соду.

Замісіть з цих компонентів густе тісто однорідної консистенції.

Будь-яку форму для випічки трохи змастіть маслом і покладіть в неї тісто рівним шаром.

Духовку розігрійте до 200°С, поставте в неї форму з тестом і випікайте бісквіт протягом 40 хвилин. Потім його протягом 25-30 хвилин, остудіть, вийміть з форми, намажте зверху варенням і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці класичний