Пропонуємо вам рецепт бісквіта, який завжди виходить. До його складу входить згущене молоко, яке надає бісквіту прекрасний аромат, перед яким неможливо встояти! Бісквіт за нашим рецептом виходить дуже ніжний і пористий, він чудово тримає форму. Його можна подавати до чаю відразу після випічки, так само він може послужити відмінною основою для святкового торта.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко згущене – 1 банка
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 11 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати бісквіт зі згущеним молоком? У глибоку миску викладаємо згущене молоко. В мікрохвильовій печі необхідно розтопити 40 грам вершкового масла і залишити його трохи охолонути. У згущене молоко вибиваємо яйця, добре перемішуємо вінчиком і додаємо остигле масло. Все добре перемішуємо.
Далі у тісто додаємо просіяне пшеничне борошно, розпушувач і ванілін. Замішуємо тісто, щоб у ньому не було грудочок.
Форму для випічки добре промазуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто у форму і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Готовий бісквіт дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути. Потім виймаємо з форми, викладаємо на решітку і залишаємо до повного охолодження на пару годин. Після того, як бісквіт охолов, його можна присипати цукровою пудрою і подавати до чаю. А можна приготувати улюблений крем, розрізати бісквіт на пару коржів і прошарувати їх кремом. Доля цього приголомшливого бісквіта залежить тільки від вашої фантазії!
Бісквіт в духовці Бісквіт на молоці Ванільний бісквіт класичний Бісквіт Масляний бісквіт