Тісто для бісквітних кексів не відрізняється від тесту для коржів. Кекси в силіконових формочках виходять ніжними, пористими і дуже солодкими, так що вони навіть не потребують глазурі або цукровій пудрі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Ванілін – 1 щіпка
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати бісквітні кекси в силіконових формочках. Яйця повинні бути холодними. Розбийте в миску.
Додати до них цукор.
яєчну масу Збийте міксером в круту піну.
Додати до яєчної маси просіяне борошно і дрібку ваніліну.
Акуратно ложкою замісити тісто.
Силіконові формочки змастіть соняшниковою олією. Розкладіть тісто по формах.
Поставте силіконові формочки з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте кекси 30-40 хвилин, слідкуйте за випічкою, час приготування залежить від потужності вашої духовки. Готові кекси остудіть і подавайте з чаєм.
Приємного апетиту!
Кекси Кекси без вершкового масла Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Пісні кекси