Бісквітний пиріг заграє новими фарбами з додаванням до нього чорниці. Ягода додасть випічці приємний свіжий смак і аромат. Спробуйте рецепт для вашого сімейного чаювання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Чорниця – 2 склянки
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування
  • Вершки збиті – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бісквітного пирога з чорницями? Духовку поставимо розігріватися заздалегідь. Необхідна температура 180 градусів. Відразу підготуємо і форму для випікання. Обмазуємо її вершковим маслом, можна злегка посипати борошном.

Кілька разів просіваємо борошно. Змішуємо її з сіллю. В окремому посуді збиваємо яйця з цукром.

Повільно з’єднуємо яєчну суміш з борошна. Ретельно збиваємо.

Всипаємо в тісто промиту чорницю і цедру лимона. Акуратно перемішуємо.

Виливаємо тісто з чорницею у форму для випікання і відправляємо в духовку.

Випікаємо пиріг близько 45 хвилин. Після приготування виймає блюдо і даємо йому трохи охолонути.

Бісквітний пиріг ділимо на порції. За бажанням можна прикрасити збитими вершками. Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт з вершковим маслом класичний Бісквіт Лимонний бісквіт Масляний бісквіт Пиріг з замороженої чорниці Пироги Шарлотка без розпушувача