Бісквітний пиріг заграє новими фарбами з додаванням до нього чорниці. Ягода додасть випічці приємний свіжий смак і аромат. Спробуйте рецепт для вашого сімейного чаювання.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Чорниця – 2 склянки
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Масло – для змазування
- Вершки збиті – для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквітного пирога з чорницями? Духовку поставимо розігріватися заздалегідь. Необхідна температура 180 градусів. Відразу підготуємо і форму для випікання. Обмазуємо її вершковим маслом, можна злегка посипати борошном.
Кілька разів просіваємо борошно. Змішуємо її з сіллю. В окремому посуді збиваємо яйця з цукром.
Повільно з’єднуємо яєчну суміш з борошна. Ретельно збиваємо.
Всипаємо в тісто промиту чорницю і цедру лимона. Акуратно перемішуємо.
Виливаємо тісто з чорницею у форму для випікання і відправляємо в духовку.
Випікаємо пиріг близько 45 хвилин. Після приготування виймає блюдо і даємо йому трохи охолонути.
Бісквітний пиріг ділимо на порції. За бажанням можна прикрасити збитими вершками. Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт з вершковим маслом класичний Бісквіт Лимонний бісквіт Масляний бісквіт Пиріг з замороженої чорниці Пироги Шарлотка без розпушувача